Maria och Jörgen Andersson, tidigare bl a krögare och ägare av Asa Herrgård i Lammhult, blir en del av Palmgrengruppen och förstärker därmed anläggningarna Isaberg Höganloft i Hestra och Madame Brasserie & Café i Värnamo.

Under åren 2001-2008 drev paret Andersson framgångsrikt ASA Herrgård utanför Lammhult, en herrgård i hjärtat av Småland i nära samarbete med näringslivet i möbelriket. ASA Herrgård var en del av nuvarande Småland Resorts som tillsammans med flera anläggningar, däribland Isaberg och Smålands Turism drev destinationsmarknadsföring av Småland på danska marknaden. Det var också i det samarbetet som Maria och Jörgen lärde känna familjen Palmgren. -Vi är väldigt glada över att ha lyckats attrahera Jörgen och Maria, säger Hans Palmgren, och fortsätter; Med den kompetensen och erfarenheten som de tar med sig in i våra verksamheter så blir vi väl rustade inför att utvecklas vidare.

Jörgen har spenderat fyra år i svenska kocklandslaget, varit köksmästare på anrika Leijontornet i Stockholm och studerat sommelierutbildning på Restaurangakademien. Maria har drivit matcafé på Svenssons Möbler i Lammhult och är i restaurangköket kallskänka. Som par har de drivit flera anläggningar tillsammans, ASA Herrgård, Hedvigsfors Herrgård och Grillska gården och nu senast Fabriken Mat & Möten på Aktivitetsfabriken i Hudiksvall med restaurang, konferens och evenemang upp till 850 personer. -Det var dags för oss att söka nya utmaningar och då dök den här möjligheten upp, säger Maria, och berättar att de nu ser fram emot att flytta till Värnamo. -Efter några besök på anläggningarna och diskussioner med familjen Palmgren, så var detta ett enkelt beslut, säger Jörgen.

I restaurangbranschen är vi ”live” hela tiden bland gäster och medarbetare, säger Annica Palmgren. Med Maria och Jörgen förstärker vi ledarskapet på plats och det är så klart betydelsefullt, både som kollegor och för våra gäster.