I sex år har Isaberg Höganloft samlat in pengar under den egna insamlingen Mer för fler till förmån för UNICEF, som arbetar för barns rättigheter att överleva och utvecklas. I år har krögarens nya tillskott Madame Brasserie & Café i Gummifabriken också bidragit till insamlingen som därmed sätter nytt rekord.

Rekord för insamling av Palmgrengruppen

I sex år har Isaberg Höganloft samlat in pengar under den egna insamlingen Mer för fler till förmån för UNICEF, som arbetar för barns rättigheter att överleva och utvecklas. I år har krögarens nya tillskott Madame Brasserie & Café i Gummifabriken också bidragit till insamlingen som därmed sätter nytt rekord.

Ett hemlagat julbord kombinerat med live-band och show är en händelse som många av regionens företag och invånare återvänder till. I år har dansbandet Scotts intagit scenen på Isaberg och Partypolarna på Madame i Gummifabriken. Under tjugofyra showkvällar serverades ungefär 7 000 gäster och tack vare det har Palmgrengruppen i år samlat in 116 820 kronor till UNICEF och deras arbete för barns rättigheter. Som grädde på moset, eller senapen på julskinkan, så dubblerar Akeliusfonden insättningen.

– Pengarna kommer från försäljningen av våra julbord och den försäljningen har gått bra, vi sätter nytt rekord. Samtidigt kontaktade UNICEF oss och undrade om vi hade möjlighet att donera pengarna under december månad. Under den perioden dubblerar nämligen Akeliusfonden insättningen. Det i sig är väldigt roligt, men det bästa är att få vara med och bidra. Vi är så stolta över våra medarbetare och gäster som gör det här möjligt, säger Annica Palmgren.

Julbordssäsongen är en intensiv period i restaurangbranschen. Isaberg Höganloft omsätter under fem veckor en femtedel av årsomsättningen och serverar totalt dryga åttatusen julbordsgäster. Köksmästare Marcus Landh har summerat en del av produktionen till trettiotre tusen hemrullade köttbullar, ett ton sill inlagd i femton olika sorter, ettusen sexhundra liter mjölk till ostkaka och tiotusen femhundra chokladbollar. Krögarmor Eivor Palmgren har bakat nästan nio tusen knäck till båda restaurangerna.

-Vi försöker handla så mycket närproducerat som möjligt, i år bland annat från Sjöarps rökeri som säljer kall- och varmrökt lax och en fantastisk knärullad senap, säger Marcus.

Restaurangen är mångkulturell med medarbetare från 11 länder som bland annat Finland, Polen, Makedonien, Portugal, Marocco, Syren och Vietnam. -Det talas framförallt engelska men också flera andra språk, som spanska och franska, medarbetare emellan. Det är sammansvetsande att jobba så intensivt med våra svenska julbordstraditioner, säger Marcus och skrattar.

Totalt, med årets insättning, har Palmgrengruppen samlat in drygt femhundraåttiotusen kronor till förmån för UNICEF. -Detta engagemang blir en del av vår vardag, bland medarbetare och kunder att påminna oss om att det finns en annan verklighet än vår egen, att alla har lika värde och att barnen är vår framtid, säger Annica Palmgren.

Så här fördelades UNICEFs intäkter globalt 2015

  • 27 % till insatser inom hälsa
  • 21 % till utbildning
  • 18 % till vatten, sanitet och hygien
  • 13 % till skydd mot våld och övergrepp
  • 13 % till insatser inom näring
  • 6 % till att motarbeta utanförskap
  • 2 % till kampen mot hiv/aids

 

Kontaktuppgifter
Annica Palmgren, Marknadschef
annica@palmgrengruppen.se
+46 (0)703 – 77 70 06

Om Palmgrengruppen
Palmgrengruppen är ett holdingbolag som driver flera dotterbolag inom restaurang- och eventbranschen. Palmgrengruppen driver Isaberg Höganloft, Madame Brasserie & Café och Tältspecialisten AB.