Madame Brasserie & Café i Gummifabriken Värnamo stärker köksteamet med stjärnkocken Edin Dzemat som konsult under våren. Även om Madame redan smygöppnat blir det nypremiär i slutet av februari med större meny och utbud.

På en tuff arbetsmarknad är det är viktigt att knyta till sig kompetens för att vara attraktiv som arbetsgivare. Edin är med sin erfarenhet och karriär, bland annat som lagkapten för svenska kocklandslaget, och inte minst sin stora ambition för sitt yrke, en väldigt bra förebild, säger Annica Palmgren på Madame Brasserie & Café.
Under en period på i första hand fyra månader är det tänkt att Edin ska vara med några dagar varje månad och utveckla tekniker och precision i köket tillsammans med Madames köksmästare Jasmin Causevic, souschef och kockar. Småland är välkänd mark för Edin, som är bördig från Gislaved och som varit med och utvecklat Brasserie By EDz och Kosta Boda Art Hotell till en matdestination i småländska skogarna.

Madame har haft öppet för julbord och interna beställningar i december, och har sedan mitten av januari också öppnat för lunch och även kvällar med en mindre a la carte. Efter en lång höst känns det bra att äntligen komma igång, säger Henrik Tjalan, Restaurangchef.
Madame kommer att ha klassiskt franska och svenska rätter i egen tolkning på menyn och i cafésortimentet. På lunchen serveras husmanskost i tre alternativ varje vardag. Öppettiderna från frukost, över lunch och kväll följer Gummifabrikens övriga verksamheter med möten, bio, bibliotek och evenemang.

Rekryteringsprocessen är delvis klar, men vi söker fortfarande medarbetare till verksamheten, säger Henrik. Vi ser mycket fram emot att välkomna Edin i gänget en tid framöver.

 

Bild: Köksmästare Jasmin Causevic och Edin Dzemat.

Mer information:
Annica Palmgren, VD, Mobil: 070-377 70 06, annica@madame.se
Henrik Tjalan, Restaurangchef, Mobil: 073-510 00 69, tjalan@madame.se