I samband med öppningen av vernissage och utställningen Sarajevo 100 år arrangeras en bosnisk afton på Madame Brasserie & Café. Klockan 18.00 serveras en 3-rätters middag signerad köksmästare Jasmin Causevic och stjärnkocken Edin Dzemat.

I samband med öppningen av vernissage och utställningen Sarajevo 100 år, lördagen den 9 mars 13.00-18.00, arrangeras en bosnisk afton på Madame Brasserie & Café. Klockan 18.00 serveras en 3-rätters middag signerad köksmästare Jasmin Causevic och stjärnkocken Edin Dzemat, båda med rötter i Bosnien.

Kvällens meny

Kycklingsoppa med primörer och krokette på kyckling

Långbakat oxkind med kål, lök och potatispuré med brynt smör

Ljummen baklava med vaniljglass och lingoncoulis

Meny inkl. kaffe 500kr
Barnpris 15kr/år upp till 12 år.

Mer om Edin.
Edin Dzemat är sedan en tid kontrakterad som konsult hos Madame i Gummifabriken i Värnamo. Edin har en gedigen meritlista bland annat som lagkapten för svenska kocklandslaget och vinnare i Kockarnas Kamp 2016. Småland är välkänd mark för Edin, som är bördig från Gislaved och som tidigare varit med och utvecklat Brasserie By EDz och Kosta Boda Art Hotell till en matdestination i småländska skogarna.

Mer om utställningen
Under utställningsperioden 9 mars – 18 april, serveras Baklava i caféet på Madame. Utställningen, från Sarajevo stadsmuseum, skildrar Sarajevo under 100 år, från skotten i Sarajevo 1914 till 2014. I samband med vernissagen den 9 mars anordnas workshop med tillverkning av tygblommor med Gracanicko Keranje samt bosnisk afton på Madame Brasserie & Café. Ett omfattande program är kopplat till utställningen under perioden. Utställningen visas till 18 april, text och information på svenska och bosniska.

Läs mer om utställning och program här.


Warning: Illegal string offset 'text' in /home/yolojicr/newsite.madame.se/wp-content/themes/madame/single-kalender.php on line 42

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /home/yolojicr/newsite.madame.se/wp-content/themes/madame/single-kalender.php on line 42