Njut av en öl eller varför inte ett glas mjöd medan folkloristen Tommy Kuusela bjuder på berättelser om rusdryckens ursprung och om folktro knuten till ölbryggning!

13-15 augusti hålls Ljungby berättarfestival, som ett samarbete mellan kulturförvaltningen i Värnamo kommun och Sagobygden – Ljungby Berättarfestival hålls även vissa föreläsningar och aktiviteter i Gummifabriken, som till exempel föreläsningen Ölets magiska krafter där Madame erbjuder mjöd och ölservering före föreläsningen.

Ölets magiska krafter ­- Tommy Kuusela
Njut av en öl eller varför inte ett glas mjöd medan folkloristen Tommy Kuusela bjuder på berättelser om rusdryckens ursprung och om folktro knuten till ölbryggning. I föredraget får du höra mer om myter om öl och mjöd i fornnordisk kultur. Det berättas också om bondesamhällets folktro om öl under 1800-talet; om trollens öl, om hur man skyddade brygden mot onda makter, om öl för att se in i framtiden, om öl till de underjordiska, om övernaturligt öl och om hur änglaöl skapades. Kom i god tid så att du hinner köpa ditt mjöd eller öl innan föreläsningen börjar!

Mer information om övriga föreläsningar och biljetter till föreläsningen bokas här 

Boka gärna bord på Madame i samband med ert besök via knappen nedan

Boka bord