29 april

Inställt. JAZZ madame – Maria Rylander Duo

Maria Rylander är född och uppväxt på Öland men numera boende och verksam i Göteborg. Hon har studerat till musiklärare vid Högskolan för Scen och Musik där hon också tog en konstnärligt utbytestermin vid jazzlinjen på Conservatoir National Superiour i Paris. Med en lägenhetsvåning precis bredvid Seine och med utsikt över Pompidou hittade Maria sitt musikaliska uttryck. Vistelsen ledde till ett fullängdsalbum som 1 1/2 år senare släpptes och hyllades genom en lång turné i Japan. Jazzpopalbumet Facing South blev kritikerrosad men Maria hittade en ny bana som lockade mer än sena klubbspelningar. Tillsammans med en vän startade hon GMLSTN International Jazz Festival och sedan dess har hon jobbat som festival- och klubbarrangör på diverse musikscener. Nu är hon producent och koordinator för kulturprojekt samtidigt som komponerandet och musikskapandet långsamt ger sig tillkänna igen. Efter exakt 10 år sedan Paris släpper Maria nu äntligen ny musik och hon är redo att visa nya musikaliska sidor av sig själv.

Ikväll har hon med sig sin goda vän Simon Westman, som har varit med henne ända sedan Facing South såg dagens ljus.

Maria Rylander – sång
Simon Westman – piano

Biljetter bokas via Gummifabrikens evenenemang, köp dina biljetter här. Notera att mat eller dryck ej ingår i biljettpris.

Dinera med live musik
För entré till JAZZ Madame krävs biljett, antingen matplatsbiljett eller barbiljett. Vi öppnar JAZZ Madame 18.00 och gäster med matplatsbiljett är välkomna till bords senast 19.00 för att välja från meny på plats.

Har man barbiljett finns det några sittplatser alternativt ståbord. Först till kvarn gäller och vi rekommenderar att vara ute i god tid. Det går bra att beställa dryck och enklare förtäring vid dessa barplatser. Konsert startar ca 20.00 i två olika set med paus. Beräknas klart ca 22.00.

Biljetter säljs också i dörren 18.00-19.45 i de fall det finns platser kvar.

Läs mer om JAZZ Madame och vårens program.

FÖLJ, GILLA OCH ÄT MED OSS

#madamebrasserie