25 oktober

AW med OSCAR Soul Experience

Välkomna på AW med Svenska soulbandet OSCAR Soul Experience. De har tagit sin egen väg och genom intensivt livespelande i Sverige, Kina och USA lagt grunden till sitt debutalbum. Eftersom de vill förbli självständiga har de själva finansierat projektet genom ihopsparade pengar och crowdfunding.

Med frontfiguren Oscar Ögren i spetsen har de huserat på populära AW-baren Mr Voon i Stockholm under torsdagskvällarna hela vintern. Konceptet är inte helt olikt Blacknuss på Fasching under 90-talet med gästartister, skickliga musiker och en välvald mix av egna original och smakfulla covers som ekar ordentligt av såväl klassisk, snygg soul av Donny Hathaway och Sly & the family Stone som de mer sentida fackelbärarna D’Angelo och Allen Stone.

Förra året släpptes tre låtar för streaming, däribland Remedy som delvis är skriven av Eric Gadd och inspelad i Andreas ”Quincy” Dahlbäcks studio Durango Recording. Nu har de tagit arbetet vidare och tillsammans med välrenommerade Brady Blade gjort ett helt album på plats i USA samtidigt som de utforskar genrens rötter. Det ryktas även om assistans med mixning av Prince-bekante David Z. På låtarna kan man höra gästartister ifrån några av Amerikas mest historiska platser. Resan tog bandet till städer som Denver, Dallas, Shreveport, Lafayette och New Orleans.

Video: Oscar Soul Experience till Värnamo

Vi kör igång redan klockan 16.00 med bra AW-erbjudande på dryck och meny. Utöver det serverar vi ordinarie à la carte meny. Välkomna!

För större sällskap, kontakta oss: info@madame.se

Boka bord

FÖLJ, GILLA OCH ÄT MED OSS

#madamebrasserie